Hur blir du snabbt frisk från covid 19?

Covid 19 är ett nytt coronavirus som först identifierades 2019. Det liknar SARS-CoV, viruset som orsakade SARS-pandemin 2002-2004. Från och med juni 2019 har endast ett begränsat antal fall identifierats hos människor i Mellanöstern, som alla sedan har återhämtat sig. Världshälsoorganisationen har dock förklarat Covid 19 som en global hälsonödsituation på grund av dess potential att orsaka ett världsomspännande utbrott.

Vad är covid 19 symptom?

Symtom på Covid 19 inkluderar feber, hosta och andnöd. I svåra fall kan det leda till lunginflammation, som kan vara dödlig. Det finns ingen specifik behandling för Covid 19 och det finns inget tillgängligt vaccin ännu. Det bästa sättet att förhindra spridning är genom god hygien och handtvätt.

Covid 19 ses som  ett allvarligt globalt hälsohot och vi uppmanas vara vaksamma för att förhindra spridningen. Vi bör alla ha god hygien och tvätta händerna regelbundet. Om du tror att du kan ha blivit utsatt för viruset, sök omedelbart läkare. Tidig upptäckt och behandling är nyckeln till att förhindra allvarlig sjukdom eller dödsfall från Covid 19.

Här är 8 viktiga tips som hjälper dig att snabbt återhämta dig från covid 19-viruset:

  1. Få mycket vila och sömn.
  2. Drick mycket vätska, särskilt vatten.
  3. Undvik stress och ångest så mycket som möjligt.
  4. Ta tillskott som vitamin C och zink för att hjälpa din kropp att läka. Du kan äta nyttigt vilket också kan ge dig ett längre liv!
  5. Prova naturläkemedel som ingefära, gurkmeja och vitlök för att bekämpa infektioner.
  6. Undvik rökning och överdriven alkoholkonsumtion.
  7. Få mycket solsken och frisk luft för att förbättra ditt humör och din allmänna hälsa.
  8. Öva djupandningsövningar eller meditation för att slappna av i ditt sinne och din kropp.