Hur ofta ska jag gå till gymmet?

Svaret på denna fråga beror på flera faktorer, inklusive dina träningsmål, ditt schema och dina personliga preferenser. Men de flesta experter rekommenderar att folk tränar minst tre gånger i veckan för att se resultat. Detta kan vara något som leder till mental hälsa och ett längre liv.

Om du precis har börjat med träning är det viktigt att ta det hela gradvis så att du inte bränner ut dig. Försök att börja med två eller tre pass per vecka, och öka sedan frekvensen när du blir mer bekväm med att träna. Se till att du tränar till bra musik som stimulerar.

Om du överdriver finns risken för att det inte alls blir någon träning. Det är bättre att ta det lugnt och bygga på i den takt som passar dig.

Kvaliteten på träningen spelar roll

Det är viktigt att komma ihåg att när det kommer till träning på gymmet så är mängden inte den enda viktiga parametern som kommer att påverka resultaten. Kvaliteten på din träning är lika viktig. Så se till att genomföra alla övningar på rätt sätt, utan att runda hörn eller leta efter genvägar för att avsluta gymbesöket snabbare.