Vilken musik ska du välja på jobbet?

Svaret på denna fråga beror på några faktorer, inklusive vilken typ av arbete du utför, dina personliga preferenser och miljön du arbetar i. Om du har kollegor så är de också en faktor att ta hänsyn till. Du vill ju att alla ska må bra och leva längre av musiken, inte tvärtom!

Musik på jobbet som kräver koncentration

Om du har ett kontorsjobb där du behöver fokusera på uppgifter som kräver koncentration så kan klassisk eller instrumental musik vara ett bra val. Om du har ett mer fysiskt jobb, kan upbeat musik hjälpa dig att hålla dig motiverad och energisk.

Du kan skapa din egen anpassade spellista på Spotify eller Youtube, och du kan även spela den i en blandning. Här kan det vara klokt att låta kollegor vara med och bestämma valet av låtar.

Vi vet alla att musik har stor inverkan på våra känslor och vårt välbefinnande. Musiken vi lyssnar på kan påverka vårt humör, energinivåer och koncentration. Så det är vettigt att den typ av musik vi lyssnar på när vi arbetar också kan ha en inverkan på vår produktivitet.

Bakgrundsmusik för att förbättra produktiviteten

Vissa studier har visat att att lyssna på klassisk musik kan hjälpa till att förbättra fokus och koncentration, medan andra har funnit att upbeat musik kan bidra till att öka motivationen och energinivåerna.

Så om du letar efter ett sätt att öka din produktivitet på jobbet, experimentera med olika typer av musik och se vad som fungerar bäst för dig. Det här kan du göra på jobbet såväl som om du pysslar med trädgårdsarbete på din fritid.

Vissa människor rapporterar att de är mer produktiva när de hör musik som de aldrig hört förut. Detta är också en viktig punkt att tänka på, speciellt när hög produktion på jobbet har hög prioritet. Du kanske kan låta en kollega bestämma vad det blir för musik imorgon för att testa denna tes.